Dubbelinterview Jan Bynens en Jordy Boons

Op 28 april 2020, over deze onderwerpen: N-VA: Huis-aan-huisblad

In januari 2020 maakte Marijke Peumans de moedige keuze om de actieve politiek vaarwel te zeggen om zich voortaan te kunnen focussen op hetgeen ze het liefst doet: mensen helpen als begeleidster in het Sint-Gerardusinstituut in Diepenbeek. Of anders gezegd, welzijn in de praktijk in plaats van in de politiek. We wensen Marijke heel veel succes met haar (nieuwe) professionele uitdagingen en zijn haar heel erg dankbaar voor haar kennis en expertise over dit thema die ze nog steeds met ons zal delen als bestuurslid.

 

Elk einde vormt ook een nieuw begin. Daarom legden Jan Bynens en Jordy Boons onlangs hun eed af als respectievelijk schepen en gemeenteraadslid. Onze redactie skypte met beide heren en vroeg hen naar hun nieuwe functie.

 

Jan, jij legde op de gemeenteraad van 20 januari je eed af als schepen. Maar ook de voorbije legislaturen was je al actief in de politiek?

Jan Bynens: “Klopt! Als voormalig onderwijzer in de Basisschool van Lutselus en als caféuitbater van Café Bynens en Café ’t Paenhuys kom je veel onder de mensen en hoor je wat er leeft in onze gemeente. 13 jaar geleden besliste ik om niet langer aan de zijlijn te blijven staan en mij politiek te engageren om de bezorgheden om te zetten in beleid. De voorbije legislaturen was dit als gemeenteraadslid. Vanaf januari 2020 zal ik mij voor de volle 100 procent inzetten als schepen van Welzijn en voorzitter van het Bijzonder Comité.”

 

Jordy, voor jou ligt de situatie evenwel anders. Jij zet als jongste gemeenteraadslid van Diepenbeek je eerste stappen in de actieve politiek.

Jordy Boons: “Mijn politiek engagement vertaalde zich tot hiertoe inderdaad voornamelijk achter de schermen. Als voormalig jongerenvoorzitter (tot 2020) en ledenverantwoordelijke (tot 2019) en huidig social media- en communicatieverantwoordelijke deed ik echter al heel wat ervaring op. Ook mijn eerste professionele ervaring als parlementair medewerker in het Federaal Parlement gaf me een zekere politieke feeling. Ik sta te popelen om deze ervaringen nu in de praktijk om te zetten!”

 

Waar willen jullie je graag voor inzetten?

Jan Bynens: “Onder mijn bevoegdheden vallen het woon- en zorgcentrum, het sociaal huis en de kinderopvang. Het is een materie waar ik mij onmiddellijk in thuis voelde. Het werk dat de mensen van ons dorp in de welzijnssector leveren is ongezien. De toewijding, de motivatie en de bekwaamheid van ons personeel is van een heel erg hoog niveau. Ook volg ik de nieuwbouw van onze dagopvang voor bejaarden nauwgezet!”

Jordy Boons: “Onze Diepenbeekse (jongeren)verenigingen zijn van onschatbare waarde. Zij zorgen voor wat extra swung in onze gemeente. Vaak steunen zij op vrijwilligers, wiens werk we heel erg appreciëren. Als gemeente moeten we steeds kijken hoe we hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Ook wil ik als jongste gemeenteraadslid graag een aanspreekpunt zijn voor jongeren. Er wordt vandaag nog te weinig naar hen geluisterd!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is