Lijsttrekker Rik Kriekels: "Samenwerking tussen meerderheid en oppositie is een meerwaarde”

Op 9 oktober 2017, over deze onderwerpen: N-VA: Huis-aan-huisblad, Welzijn – OCMW

OCMW-voorzitter Rik Kriekels is N-VA-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Tijdens de N-VA-barbecue op 11 juli hield hij een bevlogen
speech over waarom de N-VA nodig is in Diepenbeek. We zetten enkele hoogtepunten van zijn toespraak graag even op een rijtje.

“Het doel is om de N-VA de grootste partij in Diepenbeek te maken en de leiding te nemen van de volgende bestuursperiode”, zei Rik. ‘Je zal me geen kwaad horen spreken over de huidige meerderheid, want we werken heel goed samen. Maar ik ben wel van mening dat van het moment dat je geld uitgeeft van het OCMW of van de gemeente, dat je die euro dan eerst tien keer moet omdraaien. Ik heb het gevoel dat deze reflex vandaag nog niet voldoende aanwezig is.”

“Daarnaast vind ik dat ook in de oppositie mensen zitten met goede ideeën. Als je van in het begin iedereen meeneemt in een project dan levert dit voor iedereen een meerwaarde op. Deze werkwijze bij de OCMW wil ik ook installeren in de gemeenteraad.”

“Ten slotte zou ik na 2018 graag naar vier schepenen gaan in het gemeentebestuur in plaats van vijf of zes. Een schepen kost de gemeente ongeveer 60 000 euro per jaar. Met twee schepenen minder bespaar je op zes jaar tijd dus 720 000 euro. Dat bedrag kunnen we goed gebruiken om onze schuld af te lossen of om te investeren.”

Rik dankte ook uitdrukkelijke iedereen die sympathie heeft voor of lid is van N-VA Diepenbeek: “Iedereen werkt hier keihard, we denken op dezelfde manier en handelen op dezelfde manier. Het is dan ook een hele eer om lijsttrekker te mogen zijn."

Herbekijk zijn volledige speech hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is