Oplossing voor tennis en voetbal?

Op 4 januari 2017, over deze onderwerpen: Sport

Tijdens de vorige legislatuur werden er plannen gemaakt om de sportinfrastructuur in Diepenbeek te verbouwen en uit te breiden. Deze plannen waren echter megalomaan en wereldvreemd. Daarom vonden ze ook geen draagvlak bij de sportverenigingen van Diepenbeek. Bovendien ontbrak het nodige budget.

Het is dan ook leuk dat de oppositie de sportplannen van het huidig bestuur toejuicht. Zo had schepen van Sport Karen Alders al uitvoerige gesprekken met de twee voetbalverenigingen met het oog op een  eventuele fusie. Een mogelijke oplossing is dat de voetballers gehuisvest worden in het vernieuwde Demerstrand. De tennisclub kan dan de terreinen en accommodaties in de Wasserijstraat gebruiken. Een win-win situatie dankzij het huidige bestuur, aldus de Diepenbeekse N-VA-jongerenvoorzitter Jordy Boons.

Meer buitensportfaciliteiten op Demerstrand
Wie regelmatig op het Demerstrand vertoeft, ziet dat het skateterrein steeds meer gebruikt wordt. Bovendien rijst de vraag om buitensportfaciliteiten. Daarom voorziet het gemeentebestuur in 2017 zo’n 20 000  euro om hier werk van te maken.

Robot voor tafeltennissers
De tafeltennisclub had nood aan een robot om hun trainingen te optimaliseren. Hier werd dan ook voor gezorgd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is