“Rik, wa got dje no allemol dun want dje zeit burgemeester gejonne?”

Op 27 februari 2020, over deze onderwerpen: N-VA: Huis-aan-huisblad

Een sterk en ambitieus meerjarenplan voor Diepenbeek


De afgelopen maanden werkte N-VA Diepenbeek samen met de gemeentediensten en de coalitiepartners hard aan een stevig meerjarenplan voor Diepenbeek. Onze
redacteur trok naar burgemeester Rik Kriekels met enkele vragen.


Rik, je eerste maanden als burgemeester liggen achter ons. Hoe heb je die periode beleefd?
“Na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 kreeg ik meermaals de vraag wat er nu allemaal gaat gebeuren in Diepenbeek. Waar zal de nieuwe coalitie op focussen? Hoeveel
geld is er beschikbaar? Stuk voor stuk terechte vragen. Ik heb op die vragen altijd geantwoord dat ik wil gaan voor 19 000 blije Diepenbekenaren. Dat klinkt misschien wat vaag, maar het was het perfecte uitgangspunt om het meerjarenplan uit te werken. In dat plan leggen we alle beleidskeuzes en investeringen voor de komende jaren vast.”


Hoe is de opmaak van dat meerjarenplan verlopen?
“We wilden bewust niet over één nacht ijs gaan en ons goed informeren. Waar is er ruimte voor verbetering? Hoeveel geld is er beschikbaar? Een plan voor vijf jaar maak je niet in een-twee-drie op. Het verhaal moet kloppen. Daarom wonnen we eerst heel veel informatie in: bij inwoners, lokale handelaars en verenigingen, maar ook bij andere gemeenten. Die input was uiterst waardevol.

Nadien hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Samen met het gemeentepersoneel, het managementteam en de coalitiepartners bekeken we hoe we onze doelstelling, 19 000 blije Diepenbekenaren, konden realiseren. Uiteindelijk zijn we tot een heel sterk en ambitievol beleidsplan gekomen waarin de Diepenbekenaar centraal staat. Daar ben ik bijzonder fier op. Het was per slot van rekening ook het uitgangspunt van ons verkiezingsprogramma.”


Wat gebeurt er nu met het meerjarenplan?
“De gemeenteraad heeft het plan in december 2019 goedgekeurd. Het is nu zaak om het meerjarenplan de komende jaren uit te rollen. Daar gaan we keihard aan werken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is