Diepenbeek heeft vooral stabiliteit nodig

Op 16 april 2012

Nadat Etienne Steegmans (CD&VDD) al was beëdigd tot burgemeester van Diepenbeek, besloten Open VLD, SP.A en Groen toch samen een meerderheidscoalitie te vormen. Daardoor kwam burgemeester Steegmans plots alleen te staan in het schepencollege. Door gerommel binnen de SP.A en de verdere versnippering van het politieke landschap werd besturen in Diepenbeek geen lachertje.

Genoeg geweest

Burgemeester Steegmans hangt zijn sjerp na 24 jaar dan ook aan de haak. “We hebben veel kunnen realiseren op vlak van wegwerkzaamheden. En ook de vernieuwing van de Servaassite en de inrichting van een KMO-zone zijn belangrijke verwezenlijkingen. Maar besturen met een partij in de minderheid en vele andere politieke onrusten maakten dat het mijn moeilijkste ambtstermijn was.”

Open VLD beaamt. “Het was inderdaad geen makkelijke opgave de voorbije jaren. Voor heel wat dossiers werd er in de gemeenteraad met wisselmeerderheden gewerkt”, vertelt Brigitte Bodson (Open VLD). Een voorbeeld daarvan is het dossier rond het verbod op studentenfuiven in tenten. Dat veroorzaakte veel heisa bij de studenten van de UHasselt, waarvan de campus gelegen is in Diepenbeek. Een wisselmeerderheid van PUUR-Diepenbeek en CD&VDD keurde het verbod na veel wikken en wegen toch goed.

Ook het Spartacusplan, waarin het traject van een sneltramlijn door Diepenbeek zal lopen, bleek geen gemakkelijk dossier. Na lange onderhandelingen viel in 2010 dan toch de beslissing om er mee door te gaan.

Nieuwe kerk

Het was even wereldnieuws: het dak van de kerk van Lutselus dat door een hevige sneeuwval op kerstnacht in elkaar zakte. “Het was een onverwachte bijkomstigheid voor ons gemeentebestuur. Maar we hebben snel gehandeld en besloten dat er een nieuwe kerk komt”, zegt Brigitte Bodson.

N-VA Diepenbeek

Voor de N-VA is de inzet van de verkiezingen duidelijk. “Wij maken geen beloftes die we niet kunnen waarmaken. Prestigeprojecten die de inwoners vooral veel geld kosten, hoeven voor ons niet. Wij trekken met een sober programma naar de verkiezingen”, verklaart Louis Roux (voorzitter N-VA Diepenbeek). Dat de andere partijen nu al aan zijn mouw komen trekken, is voor Roux alleen maar een teken dat men de N-VA als een geduchte tegenstander ziet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is