Diepenbeek stopt sneltram in de koelkast.

Op 26 juni 2012

Diepenbeek stopt sneltram in de koelkast.

De gemeenteraad van Diepenbeek heeft gisteravond de goedkeuring van de Spartacusovereenkomst met De Lijn uitgesteld.

Daardoor loopt het project wellicht maanden vertraging op. Oorzaak van het uitstel is niet zozeer de tram en zijn traject door Diepenbeek, maar vooral de door minister Crevits beloofde tunnel die de N76 over de N2 zal leiden. “Daarover staat niks op papier. Wij koppelen dat dossier aan de rest”, klonk het bij bijna alle partijen.

Peter Van Overvelt van De Lijn kwam gisteravond voor de gemeenteraad toevallig uitleg geven over wat de Spartacusplannen in Diepenbeek inhouden. Maar dat hielp dus niet. “We willen eerst garanties voor die brug over de Grendelbaan en de aansluiting van de Bentstraat daarover”, begon Lucien Wolfs (DAAD). “En over de ontsluiting van de Peperstraat.”

Commissievergadering

Wellicht komt er nu een commissievergadering over één en ander in september. Of daar alle knelpunten uit de weg geruimd geraken, is zeer de vraag. Hoe dan ook moet het verhaal nadien terug naar de raad. Minstens drie maanden extra vertraging voor de Spartacustram, staan nu al op de dienstregeling.

“Dit uitstel kan opgevangen worden”, reageerde Sonja Loos van De Lijn. “Zoals door meerdere fracties aangehaald in de raad heeft deze verdaging niets te maken met het Spartacusproject of de sneltramplannen voor Diepenbeek zelf, maar wel met andere dossiers die voor de gemeente belangrijk zijn. Wij begrijpen dat en zien de geplande commissie met vertrouwen tegemoet."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is