Jong N-VA buigt zicht over de toekomst

Op 8 december 2017

“De jeugd is hongerig naar de toekomst”, zei jongerenvoorzitter Jordy Boons in een vorige editie van dit blaadje. Maar is onze gemeente klaar voor deze toekomst? We vroegen het aan de jeugd zelf.

"De inwoners van Diepenbeek hebben recht op duidelijkheid over Spartacus!” - Maarten Van de Sande

In de kranten lezen we dat de Spartacus-tram in 2023 zou rijden. Maar wie draait op voor de kosten van de overwegen nu Infrabel dit uit zijn begroting schrapt? De Diepenbekenaar mag niet de de dupe worden van de vele onduidelijkheden in dit dossier. Het wordt tijd om knopen door te hakken en op korte en lange termijn een plan uit te werken waar Diepenbeek én Limburg beter van wordt.

 

“We moeten onze toeristische troeven meer in de kijker zetten om horeca en lokale economie te bevorderen.” - Britt Smolders

De natuur is één van de sterkste troeven van Diepenbeek. We hebben in onze gemeente natuurreservaten, een goed uitgerust fietsnetwerk, mooie wandelpaden, historische gebouwen en nog zoveel meer. Daar mogen we als Diepenbekenaar terecht fier op zijn. We moeten hier echter in blijven investeren zodat we hier in de toekomst van kunnen blijven genieten.

 

“Wonen moet betaalbaar blijven voor de Diepenbeekse jeugd.” - Dimitri Daniëls

Onze gemeente heeft een ideale ligging, tussen de Limburgse centrumsteden en met de E313 in onze achtertuin. De vraag naar woningen stijgt hierdoor fors. Helaas zien we dat ook in de woningprijzen: wij zijn de derde duurste gemeente van Limburg. Met nieuwbouwprojecten zouden we het aanbod vergroten en de woningprijs kunnen drukken. Doen we dat niet, dan wordt wonen in Diepenbeek onbetaalbaar en is onze jeugd genoodzaakt om uit te wijken.

 

“We moeten grondig onderzoeken of een gemeentefusie het welzijn van de inwoners ten goede kan komen.” - Jordy Boons

Op 1 januari 2017 telde Diepenbeek 19 074 inwoners. Een mooi aantal. Maar is dit voldoende om de uitdagingen van morgen aan te gaan? Elke gemeente heeft zijn eigenheid en wil die graag behouden, maar is dit nog realistisch op lange termijn? Via een fusie kunnen we de krachten en budgetten bundelen en op die manier de gemeente verder ontwikkelen voor de toekomst. En dat is op zijn beurt goed voor de burger. Want de gezamenlijke expertise van specialisten in verschillende gemeenten kan gebruikt worden om de dienstverlening, de infrastructuur en nog zoveel meer te verbeteren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is