Programma: Diepenbeekse economie, patrimonium en openbare werken

Op 5 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

1. Lokale economie

Lokale economie is op verschillende manieren belangrijk voor een gemeente. Het zorgt niet alleen voor tewerkstelling, maar creëert op haar manier ook een sociaal weefsel. Het is echter geen kerntaak van een lokale overheid om zich te gaan bemoeien met wat soort winkels er best naar het grondgebied komen. Als een warenhuis bv. zijn eigen centen investeert, kunnen we er gerust in zijn dat zij niet over een nachtsijs zijn gegaan en dat de rendabiliteit degelijk is onderzocht.

Stimuleren via subsidies kan absoluut niet; dit staat immers haaks op de basisfilosofie van het ondernemerschap: financiële risico’s nemen.

Wat wel tot onze kerntaak behoort, is luisteren naar de noden van onze lokale handelaars en de lokale economie faciliteren. Dit illustreerden we tijdens de huidige legislatuur al zeer succesvol door het parkeerbeleid grondig te hervormen.

2. Patrimonium

Diepenbeek telt vele mooie plaatsen, gebouwen en pleinen. Wij gaan deze met eenvoudige ingrepen nog aantrekkelijker maken. De “Kostenloze Raadpleging” kwam net als bij andere partijen ook bij ons op bezoek. Ere wie ere toekomt, dankzij hun initiatief nemen alle partijen hun ideeën in hun verkiezingsprogramma over. Dank u gasten!

Kerken:
in Lutselus realiseerden we de nieuwbouw van het OCL annex gebedsplaats. In schril contrast tot deze enorme investering staat de ingreep in de Sint-Servaaskerk. We verlichten de kerk van binnenuit zodat ’s avonds de verborgen pracht van de glasramen tevoorschijn komt.

Groener:
waar Diepenbeek hoofdzakelijk uit stenen bestaat leggen we zoveel mogelijk groene accenten: we planten bomen rond het marktplein, brengen planten en bloemen aan aan lantaarnpalen en investeren op termijn in het opkopen van oudere panden die we terug omzetten naar groene “oases”.

Trekpleister:
de fontein in de Stationsstraat waarderen we op en herstellen we in ere. We maken er iets typisch Diepenbeeks van: De “FUMP-fontein” met een grote “poor” in het midden.

3. Openbare werken

We zetten maximaal in op het binnenhalen van subsidies. Ere wie ere toekomt, in de huidige legislatuur heeft CD&V voor het grootste aantal subsidies gezorgd. Wij zorgen ervoor dat in de volgende legislatuur N-VA deze belangrijke eer mag opstrijken.

Alle werken dienen te kaderen in het streefbeeld Ruimtelijke Ordening Diepenbeek 2040. Openbare werken die noodzakelijk zijn worden dus uitgevoerd met deze toekomstvisie (zie Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit) in het achterhoofd. Zo vermijden we dubbel werk en dubbele kosten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is