Programma: welzijn in Diepenbeek

Op 9 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

1. OCMW

Woonzorgcentrum
Zuinig omgaan met de centen en toch investeren in onze Diepenbekenaren, het OCMW heeft bewezen dat het kan. Begin deze legislatuur zijn we gestart met een exploitatieverlies van ongeveer 300.000 euro zonder de afschrijving van ons woonzorgcentrum. Zes jaar later is het verlies weggewerkt inclusief de betalingen voor “de Visserij”. Meer nog, we hebben voor meer dan 5.500.000 € investeringen gepland. De nieuwe keuken is reeds in gebruik en de financiële mogelijkheden voor het bouwen van een dagzorgcentrum en serviceflats zijn ter beschikking.

Sociaal huis
Ook binnen de sociale dienst zijn er investeringen gebeurd waardoor we onze Diepenbekenaar beter kunnen van dienst zijn. Denk maar aan de oprichting van ons zorginfopunt, hoog aantal uren thuiszorg, opstart Huis van het kind, uitbreiding van het team maatschappelijk werkers enz..

We werken goed samen met andere actoren in de dienstverlening maar het OCMW/gemeente moet nog meer de rol opnemen om deze partners aan tafel te brengen. Samen met onze netwerkpartners willen we het aanbod op elkaar afstemmen en overlap en tekorten wegwerken.

Onze burgers hebben recht op een efficiënt georganiseerd dienstverleningsaanbod dat aan hun noden beantwoordt.

Integratie OCMW - Gemeente
De integratie van gemeente en OCMW zien we als een troef om het sociaal beleid te integreren in de andere beleidsdomeinen zoals wonen, vrije tijd,… We zullen blijvend extra aandacht hebben voor de kwetsbare burgers zodat ook zij in onze maatschappij kunnen participeren.

2. Ontwikkelingssamenwerking

Ontwikkelingssamenwerking is geen kerntaak van de lokale overheid. Solidariteit vanuit alle politieke niveaus naar landen waar ze het moeilijker hebben vinden we belangrijk voor het collectieve bewustzijn. We behouden tijdens de volgende legislatuur dezelfde jaarlijkse bijdrage.

3. Dierenwelzijn

Hoe de mens zijn dieren behandelt, is een maatstaf voor de aard van beschaving van de gemeenschap. Wij willen dan ook vooral dierenleed opsporen en willen dit doen door het creëren van een vast meldpunt waar Diepenbekenaren verwaarlozing van dieren kunnen melden.

Op deze manier moet het mogelijk zijn om incidenten te vermijden, daders snel te kunnen opsporen en te bestraffen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is