Vlaamse huursubsidie minister Weyts ondersteunt Sint-Gerardus

Op 30 november 2019

Weyts geeft huursubsidie aan Sint-Gerardus in Diepenbeek

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft een huursubsidie aan Sint-Gerardus in Diepenbeek. Zo kan de school klasruimte huren voor de leerlingen terwijl het bestaande schoolgebouw gerenoveerd wordt. “Deze investering is heel welkom”, zegt schepen Marijke Peumans van N-VA Diepenbeek. “Terwijl Sint-Gerardus volledig vernieuwd wordt, kunnen de leerlingen rekenen op een goed dak boven het hoofd. Zo kunnen de  lessen onverstoord verder gaan.”

De renovatie van een schoolgebouw kan heel wat tijd in beslag nemen. Het is vaak niet haalbaar om alle werken uit te voeren tijdens een schoolvakantie. Scholen moeten dan op zoek naar een oplossing voor de leerlingen, want de lessen moeten natuurlijk kunnen doorgaan.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft nu een huursubsidie aan Sint-Gerardus in Diepenbeek. Zo kan de school klasruimte huren voor de leerlingen terwijl het bestaande schoolgebouw gerenoveerd wordt. De huursubsidie bedraagt maar liefst € 26.965,34.

“Dankzij de steun van minister Weyts kunnen scholen zonder zorgen en zonder problemen renoveren”, zegt schepen Marijke Peumans van N-VA Diepenbeek die ook als opvoedster in Sint-Gerardus werkt. “Gedurende de duur van de werken kunnen de leerlingen terecht in een ruimte die tijdelijk gehuurd wordt. En na de werken krijgen de leerlingen een mooi vernieuwde school”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is